Asistenta Vamala & Declaratie Intrastat

Transformam provocarile in oportunitati

Declaratia statistica Intrastat este un instrument esential pentru colectarea datelor privind comertul cu bunuri intre tarile din Uniunea Europeana. Aceasta se aplica atat importurilor cat si exporturilor intra-UE si este obligatorie pentru operatorii economici care indeplinesc urmatoarele conditii: 

  1. Sunt inregistrati in scopuri de taxa pe valoare adaugata (au cod de identificare fiscala). 
  2. Realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene. 
  3. Valoarea totala anuala a schimburilor de bunuri pentru fiecare din cele doua fluxuri (introduceri si expedieri) depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an. 

Conform notiunilor specifice utilizate in declaratia Intrastat: 

  • Introducerea de bunuri reprezinta sosirea bunurilor in Romania din Statele Membre ale Uniunii Europene. 
  • Expedierea de bunuri se refera la iesirea bunurilor din Romania catre Statele Membre ale Uniunii Europene. 

Termenul limita de transmitere a datelor Intrastat la INS este intotdeauna data de 15 a lunii urmatoare celei de referinta. 

Daca aveti nevoie de asistenta in intocmirea si depunerea corecta si la timp a declaratiei Intrastat, First Team Logistic poate sa va ajute in numele dumneavoastra, asigurandu-va ca respectati toate cerintele legale. 

 

Asistenta vamala este o componenta esentiala a procesului de import si export. Aceasta implica trecerea marfurilor peste granitele internationale prin punctele de control vamal si indeplinirea formalitatilor vamale inainte ca acestea sa fie eliberate la destinatia finala. Procesul de vamuire este complex si necesita precizie si expertiza pentru a evita intârzierile, amenzile si alte probleme. 

Pentru orice companie care efectueaza import sau export de marfuri, gestionarea corecta a procesului de vamuire este cruciala. 

FIRST TEAM LOGISTIC va ofera asistenta pentru a simplifica aceasta activitate, inclusiv gestionarea documentatiei inainte, in timpul si dupa efectuarea formalitatilor de import, export sau tranzit. Avem experienta in domeniul vamal si suntem dedicati sa va ajutam sa navigati cu succes prin acest proces.  

 

Asistenta vamala in

FT LOGISTIC

FIRST TEAM LOGISTIC

Depozit zona de sud Bucuresti
Depozit zona de vest Bucuresti